Luuk, 18 jaar

You are here:

mei17

Luuk, 18 jaar

Luuk, 18 jaar, heeft na de HAVO een poosje HBO-Toerisme gedaan op TIO in Rotterdam, maar mist hierin de echte drive. Zijn hart ligt bij het vliegen; hij wil heel graag piloot worden. Maar in de gesprekken die we hebben (ook met ouders) blijkt hij reële bezwaren te zien in de arbeidsmarkt en de opleidingskosten die bij de Pilotenopleiding horen. Bovendien is de pilotenopleiding maar 22 maanden en vindt hij zichzelf nog (te) jong om al te gaan vliegen. Hij zoekt daarom een alternatieve keuze, om eerst een degelijke achtergrond te hebben met een HBO-opleiding, waar hij een “normale” baan in kan vinden. Na de testen en gesprekken komen we op 3 concrete mogelijkheden en een “achterdeurtje”, te weten: KMA in Breda voor Luchtmachtofficier, HBO Biologische en Medische Laboratoriumtechniek, omdat Biologie en Scheikunde de beste en leukste vakken zijn voor hem, VWO om alsnog 2 jaar extra denktijd te hebben en een betere voorbereiding op de Pilotenopleiding. En tenslotte HBO Aviation.

  • Posted by HansBroekhuizen
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Eerdere begeleiding

COMMENTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>