You are here:

april15

Jessica, 19 jaar, heeft na de MAVO de MBO-opleiding Junior Account Manager gevolgd. Die opleiding wordt als het goed is dit jaar afgerond. Ze loopt nu stage bij een bedrijf dat evenementen organiseert in Amsterdam. En dat werk vindt ze erg leuk en ze zou ook graag in Amsterdam verder gaan naar het HBO. Ze heeft op dit moment te weinig kennis en idee om al een echt concrete opleiding te kiezen, maar de dingen die ze nu doet in haar stage trekken haar aan. Organiseren, administreren en afwisselend werk zijn dingen die haar goed liggen. Na gesprekken en 4 testen komt ze tot HBO-Event Management of Financial Service Management. Ze gaat proberen bij beide studies te gaan proefstuderen .

 

Mees, 11 jaar, zit in groep 8 en wil graag naar het VWO. De basisschool denkt daar ook aan, maar twijfelt nog wat tussen HAVO en VWO. Ouders willen graag een onafhankelijk onderzoek van zijn cognitieve capaciteiten. Als blijkt dat die in overeenstemming zijn met het gewenste niveau is, kan dit helpen bij de toelating op de opleiding. We spreken af een NIO te doen (Nederlandse test voor Intelligentie Onderzoek.

 

Thomas, 17 jaar, doet examen voor MAVO en overweegt door te gaan naar HAVO. Maar dan moet hij een 7 gemiddeld staan en voor het geval dat niet lukt, zoekt hij een alternatief in de vorm van een MBO-4 BOL opleiding. Hij wil al heel graag naar IVA in Driebergen voor autoverkoop, maar wellicht zijn er nog andere dingen die ook goed bij zijn interesses passen. Na gesprekken en testonderzoek komen we een stuk breder uit, BOL-4 Ondernemer-Manager Detailhandel of Assistent-manager Internationale Handel Hij gaat bij allebei op de Open Dag kijken en wellicht een dagje meedraaien. Hij twijfelt nog of hij naar Rotterdam gaat of naar Breda.

  • Posted by HansBroekhuizen
  • 1 Tags
  • 0 Comments

CATEGORIES Eerdere begeleiding

COMMENTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>